AREA071 een van de gezichten van de Rabobank campagne!

Niet schrikken… Wij zijn weer eens in beeld en hoe. Ditmaal prominent in de nieuwe onderwijscampagne van onze partner Rabobank Leiden, Leiderdorp & Oegstgeest. Met de universiteit, de hogeschool, het ROC en ruim 40.000 studenten, is de onderwijssector belangrijk voor de Leidse regio. Deze sector is belangrijk voor de werkgelegenheid en het sociaaleconomisch klimaat. De Rabobank kent de uitdagingen in het onderwijs en activeert kennis, middelen en netwerken. Want als het goed gaat met onze omgeving, gaat het ook goed met ons.

Bastiaan van Dijk, Miguel Meel en Joost Meijer zijn tweedejaars studenten Commerciële Economie bij Hogeschool Leiden. Voor hun opleiding hebben zij in de laatste fase van hun eerste studiejaar een ondernemersplan gemaakt voor het starten van een eigen bedrijf. Een opdracht die ze veel inzicht heeft gegeven in hun plannen voor de toekomst.

Samen sterker
De studenten maakten een ondernemersplan voor STIB, een organisatie die de marketingcommunicatie professionals van de toekomst confronteert met het hedendaagse bedrijfsleven. ‘Het is een van de plannen uit het eerste jaar dat het tweede studiejaar verder wordt uitgewerkt.’, aldus Bastiaan. ‘En misschien staat er na vier jaar studie een heuse onderneming’!

Tijdens Ondernemersdag071, een initiatief van Rabobank Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest, kwamen de studenten in contact met Bart Hoenen, ondernemer en directeur van AREA071, een concept waarmee hij onder andere huisvesting biedt aan startende ondernemers. ‘Naast huisvesting bieden we starters nog veel meer’, aldus Hoenen. ‘We combineren een dynamische werkomgeving met een omvangrijk netwerk, expertise en advies. Dit wordt ondersteund door een aantal partners waarvan de Rabobank er een is’.

Het resultaat van de samenwerking
Bart Hoenen was een van de juryleden die tijdens Ondernemersdag071 de plannen van de studenten beoordeelde. ‘De Hogeschool is ook een partner van AREA071’, geeft Hoenen aan. ‘Onderwijs is belangrijk voor het concept en wij ondersteunen de Hogeschool op het gebied van ondernemerschap in de praktijk. De samenwerking is ook interessant voor de studenten. Het levert ze een groot netwerk op, interessante stageopdrachten bij grote partners. Wij bieden ze een praktijklocatie waar ze veel kunnen leren’.

Tijdens Ondernemersdag071 stonden Bastiaan, Miguel en Joost tegenover medestudenten en ondernemers. ‘We hadden al een goed idee, maar door het schrijven van het ondernemersplan hebben wij meer inzicht gekregen in de haalbaarheid ervan’, aldus Miguel. ‘Het heeft ons veel inzicht gekregen in onze toekomst. Ik weet nu zeker dat ik later een eigen bedrijf wil starten’, vertelt Bastiaan. De aanwezigheid van bestaande ondernemers was interessant volgens Miguel: ‘we hebben misschien al onze eerste klant gescoord’! ‘

Filmpje…

[vimeo id=”75572753″ width=”662″ height=”400″]