Nationaal Regenboog Evenement 2013

Het Nationaal Regenboog Evenement is een uniek en gratis toegankelijk zeilevenement voor jong en oud. Het evenement start op 2 juli vanuit Leiderdorp naar Leiden met een Sail In. Die dag varen de Regenbogen geen wedstrijden, wel presenteren zij zich met een mooie binnentocht en is volop vermaak vanaf de Zijlbrug tot en met de Poort van Leyden. Leiderdorp en Leiden lenen zich, als prachtige Gemeenten gelegen aan de Kagerplassen, bij uitstek voor de opening van het evenement. Iedereen die sfeer wil proeven, actief of niet actief, van watersport, recreatie en de historische stad Leiden en Leiderdorp is welkom.

Rond 18:30 uur zal de sleep van de Regenbogen bij de Zijlstroom, direct voor de Zijlbrug aankomen vanuit de Kagerplassen. Deze Sleep van Regenbogen die aan weerszijden van de sleepboot worden getrokken is ca. 75 meter lang. Bij de Zijlstroom worden de commissaris van de Koning Jan Franssen de Burgemeester van Leiderdorp Laila Driessen en VIPS begroet door de Regenbogen.

De heer Franssen zal met zijn gezelschap aan boord stappen van een zeer bijzonder klassiek motorjacht de Ammerland -van sponsor Feadship- en met de stoet van schepen meevaren. Tijdens deze Sail In zal de heer Franssen het evenement openen. Vanaf de sleepboot zal de gehele NRE vloot aan u worden voorgesteld en Burgemeester Laila Driessen roept iedereen op om naar de Zijldijk hun boot te komen aanmoedigen. Iedereen uit Leiderdorp die een boot heeft wordt tevens opgeroepen om met deze stoet mee te varen. De stoet zal o.a. begeleid worden door Kano Rijnland uit Leiderdorp de Algemene Leidse Studenten Roeivereniging Asopos De Vliet en de Blauwe Schuit..

Gezamenlijk zal deze stoet Leiden in varen naar de Poort van Leiden!