Persbericht Leiderdorpse equipe NRE2013

Het Nationaal Regenboog Evenement (NRE) geldt als de nieuwe zeilsensatie in de regio en biedt u kans het kleurrijke Groene Hart op unieke wijze te beleven. Op het water strijden zeilers namens dorpen, gemeenten, bedrijven en de toeristische sector tegen elkaar. De boeien worden dagelijks ergens anders uitgelegd. De vloot brengt u naar de Kaag, Braasem, Westeinder en de Vinkeveense en Nieuwkoopse plassen. Allemaal gemeenten met mooie natuur en bezienswaardigheden. En op elke locatie wacht u een boeiend walprogramma. Het evenement vindt plaats van 2 t/m 7 juli 2013. Op de website www.nationaalregenboogevenement.nl vindt u alle informatie over het programma en de side events.

Dit jaar vaart Leiderdorp voor het eerst met een eigen boot mee. En wat voor een boot! Eric Kampschreur, een rasechte Leiderdorper, is stuurman van een ijzersterk team bestaande uit broer Robert, Frank Bik en Marcel de Jong. Het team zeilt al jaren samen en is volledig op elkaar ingespeeld. Volgens insiders maakt Leiderdorp met dit schip en haar bemanning een serieuze kans op de overall eindprijs van dit evenement.
Om het evenement onder de aandacht te brengen en betrokkenen alvast wat in de sfeer te brengen en de harten wat op te warmen worden er voorafgaand aan het evenement een tweetalside events georganiseerd:
Op donderdag 30 mei aanstaande is er een algemene informatie bijeenkomst. Deze wordt gehouden bij Tijssen Watersport, aan de Zijlbaan 10 op De Baanderij in Leiderdorp. Hier krijgt u een toelichting over NRE2013 door de bemanning en als klap op de vuurpijl heeft de organisatie de beschikking over de boot ‘Oranje’, de aan ZKH Willem Alexander geschonken regenboog die wordt tentoongesteld. Vanaf 18.00 uur kunt u terecht voor informatie, een hapje en een drankje.

Daarnaast staat op vrijdagmiddag 21 juni aanstaande om 16.30 de officiële presentatie van de Leiderdorpse equipe gepland. De boot legt aan pal naast de karakteristieke Stierenbrug bij de prachtige villa van sponsor HBK belastingadviseurs & accountants. U bent van harte welkom voor een gezellige borrel en nadere kennismaking met de bemanning, andere sponsoren en belangstellenden. De officiële presentatie is tevens het laatste moment om nog als sponsor van de Leiderdorpse boot aan te haken.

Op dit moment wordt de Leiderdorpse boot gesponsord door HBK, Tijssen Watersport, Rijnland Ziekenhuis, Kamer van Koophandel Den Haag en AREA071. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Didos van Dam (HBK) of Bart Hoenen (Area071).

Zoals vermeld vindt NRE2013 plaats van 2 t/m 7 juli aanstaande met een spectaculaire start op dinsdag 2 juli aanstaande. Rond 18.00 uur vaart de vloot vanaf restaurant De Zijlstroom via de Zijl in Leiderdorp naar het officiële startpunt van de wedstrijd bij de Zijlpoort in Leiden. De gehele vloot wordt gesleept door twee historische schepen. Een prachtig plaatje.

De organisatie nodigt hierbij alle sponsoren, belangstellenden en enthousiastelingen uit om zowel vanaf het water als op de kade de deelnemers een luidruchtige start te bezorgen door hen massaal aan te moedigen.