Open Coffee Leiderdorp & Zoeterwoude

Opnieuw wordt een netwerkactiviteit ondersteund door AREA071. Ditmaal betreft het de lokale Open Coffee, georganiseerd door Francine Nijkamp en Andre van Berge Henegouwen. AREA bezocht het afgelopen jaar meerdere malen de diverse edities van de OC en is erg verheugd met de permanente verbinding met dit initiatief. Volgens Francine is het een uitkomst dat de maandelijks georganiseerde bijeenkomst in het vervolg bij AREA terecht kan. Goede koffie van partner Simon Levelt Leiden, een mooie sfeervolle lokatie en natuurlijk de connectie met starters en zzp-ers. Laatstgenoemden zijn hetgeen beide partijen aan elkaar bindt. Elkaar versterken: dat is de gedachte, dat is het idee…

OpenCoffee is en regelmatig gehouden, informele bijeenkomst waar eenieder elkaar kan ontmoeten, ideeen bespreken, kennis delen, brainstormen, meetings houden of samenwerken. Ontspannen netwerken dus, onder het genot van een kopje koffie.

OpenCoffee is een open concept dat begonnen is in Londen en inmiddels iedere maand in Nederland gehouden wordt op meer dan 300 locaties. Het tijdstip en de inhoud verschilt per bijeenkomst, maar overal ontmoet je interessante en aardige mensen.

OpenCoffee is eigenlijk voor iedereen, de gemeenschappelijke factor is dat men graag wilt netwerken en kennis wilt delen. Daarom zie je vaak jong- en gevestigde ondernemers, directieleden maar ook startende ondernemers op de bijeenkomsten. Het vooropgezette doel is je persoonlijke netwerk vergroten en het delen van kennis.

De OpenCoffee Club is opgericht door Saul Klein, een van de oprichters van Skype, in Londen om internetondernemers, developers en investeerders met elkaar kennis te laten maken op informele bijeenkomsten. Het doel was om zo de investeringsindustrie wat transparanter te maken en zo ondernemerschap aan te moedigen.

De eerste OpenCoffee in Nederland werd gehouden in Amsterdam op 15 maart 2007 en een paar maanden later volgde Utrecht ook met een wekelijkse bijeenkomst. Geleidelijk aan kwamen er in Nederland meer OpenCoffee innitiatieven en volgde een boom aan nieuwe OpenCoffees. Momenteel worden er iedere maand op meer dan 300 lokaties een OpenCoffee bijeenkomst gehouden.