Het Nationaal Regenboog Evenement 2014 komt eraan!

Het Nationaal Regenboog Evenement (NRE) is DE zeilsensatie van het Groene Hart van Holland, die recreanten en zeilers vijf onuitwisbare dagen biedt! Van dinsdag 1 juli tot en met zondag 6 juli aanstaande kunt u alweer voor de vierde keer genieten van spectaculaire races op het water, prachtige natuur van de plassen en een zee aan activiteiten op de wal. De Regenboogvloot is een oer-Hollandse zeilklasse, die u tijdens het evenement meeneemt langs authentieke dorpen, uitgestrekte meren en rustieke fiets- en kanoroutes in het Groene Hart. Het gehele programma vindt u op www.nationaalregenboogevenement.nl

Speciale aandacht vragen wij, als organisatie van de Leiderdorpse deelname en zeildag 1, voor de eerste twee dagen van dit evenement:

Dinsdag 1 juli 2014: Sail Inn van Leiderdorp naar Leiden
Het Nationaal Regenboog Evenement is een uniek en gratis toegankelijk zeil- en watersportevenement voor jong en oud. Het evenement start op 1 juli vanuit Leiderdorp naar Leiden met een Sail-In. Die dag varen de Regenbogen geen wedstrijden; wel presenteren zij zich met een mooie binnentocht en is volop vermaak vanaf de Zijlbrug tot en met de Poort van Leyden. Leiderdorp en Leiden lenen zich, als prachtige gemeenten aan de Kagerplassen, bij uitstek voor de opening van het evenement. Iedereen die de sfeer wil proeven van watersport, recreatie en de historische stad Leiden en Leiderdorp is welkom!
Rond 18:30 uur zal de sleep van de Regenbogen vanuit de Kagerplassen aankomen bij de Zijlstroom, direct voor de Zijlbrug. De sleep die aan weerszijden van de sleepboot worden getrokken is zo’n 75 meter lang. Bij de Zijlstroom worden de Commissaris van de Koning van provincie Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, en de burgemeester van Leiderdorp, Laila Driessen, begroet door de Regenbogen.

De heer Jaap Smit zal met zijn gezelschap aan boord stappen van een zeer bijzonder klassiek motorjacht. Dit schip genaamd ‘Ammerland’, van sponsor Feadship, zal met de stoet van schepen meevaren. Tijdens de Sail-In zal de heer Smit het evenement openen. Vanaf de sleepboot wordt de gehele NRE vloot aan u voorgesteld. Burgemeester Driessen roept iedereen op om naar de Zijldijk te komen en de boot van zijn/ haar eigen gemeente aan te moedigen. Iedereen uit Leiderdorp die een boot heeft wordt tevens opgeroepen om met de stoet mee te varen. De stoet zal begeleid worden door Kano Rijnland uit Leiderdorp, de Algemene Leidse Studenten Roeivereniging Asopos De Vliet en de Blauwe Schuit.

Gezamenlijk vaart de stoet Leiden in, naar de Poort van Leiden. Een tip voor dit jaar is trouwens de spectaculaire Flyboarding-demonstratie die de hele Sail-in meevaart. Vliegen boven het water: je weet niet wat je ziet

Woensdag 2 juli 2014: Zeildag 1 op de Kagerplassen bij de Kaagsocieteit

  • 13.00 uur (doorlopend gedurende hele dag) Start walprogramma met o.a.Springkussen- Kanovaren- Waka varen (originele Maori-boot uit Nieuw-Zeeland)Workshop knoop leggen (door scouting)Blauwe schuit rondvaartMaori schminken/ tribal tattoos-
  • 14.00 uur Startsein NRE zeilwedstrijd
  • 16:00 uur17:00 uur Borrel Prijsuitreiking
  • Eten
  • 23:00 uur Einde

Voor de woensdag 2 juli 2014 hebben wij in samenwerking met mede sponsor van de Leiderdorpse equipe de Brasserie Groep, tevens exploitant van locatie de Kaagsocieteit een prachtig arrangement kunnen regelen: Voor 50 euro p.p. wordt u om 13.00 uur ontvangen met koffie, gaat u mee op de volledig verzorgde boot gedurende de wedstrijd en kunt u naderhand genieten van een bbq en een drankje…

Het is tevens mogelijk om de echte NRE2014 beleving mee te maken. En wel als mede eigenaar van de Leiderdorpse boot! Voor 500 euro bent u erbij!! Exposure, een winnend team, een volledig verzorgd dagarrangement op 2 juli voor 2 personen, goodies, meet&greet met de bemanning, netwerken in een prachtige setting met tal van lokale en landelijke prominenten en natuurlijk de eeuwige roem en dankbaarheid van Leiderdorp. Want daar doen wij het allemaal voor…

Geef het door en geef uzelf via info@area071.nl op voor actieve deelname aan dit spektakel!