Blog Ondernemend Leiden

Kijk, dat is er nu eens van ons! AREA071 in 1 van haar hoogst eigen personen heeft zijn eerste blog op www.ondernemendleiden.nl geplaatst:

Valse start
Starten doe je vaker dan je denkt. Iedere dag weer. Opstaan, auto en computer opstarten, iets nieuws beginnen, een nieuwe onderneming starten, iets in gang zetten. Starten op vrijdag betekent ook het begin van het weekend en in mijn geval een eerste blog voor Ondernemend Leiden.

Goedemiddag, een korte introductie lijkt mij hier op zijn plaats. Mijn naam is Bart Hoenen en in het dagelijks leven ben ik een van de initiatiefnemers van AREA071, een concept op het gebied van huisvesting en ontwikkeling van startende ondernemers en zzp-ers. Daarnaast ben ik actief als raadslid namens de VVD in en voor Leiderdorp. Mijn mening is daarin enigszins gekleurd. Het zal niemand verbazen dat ik door een sterk Leiderdorps getinte bril kijk. Dat moet je uiteraard positief en ruim zien, ik heb mijn ogen tenminste open.. Dat kan ik niet van iedereen over de brug zeggen. Dat even qua achtergrond, wellicht helpt het voorgaande met het geestelijk verwerken of duiden van de inhoud van mijn blogs.. Bij deze is mijn rekening alhier in ieder geval geopend..

Bloggen op Ondernemend Leiden? Een website met bloggers die vanuit verschillende disciplines ondernemen en zaken doen met de regio Leiden, die uiteraard groter is dan alleen de stad. Ik bevind mij op dit weblog onder meer in het gezelschap van de voorzitter van de lokale ondernemersvereniging die wat mij betreft spoedig een meer regionaal karakter mag krijgen (hoi Reinier), iemand die bij ieder evenement een vinger in de pap heeft (hey Trudy), een politiek groentje die zich daarna druk maakt over de plastic bekertjes (yo Pieter), een wethouder namens het christen democratisch appel dat niet meer appelleert (goedemorgen Jan-Jaap), een jonge liberaal zonder ringweg en toekomstig kastelein (goedemiddag Paul), iemand die al het voorgaande en navolgende veel beter kan verwoorden dan ondergetekende (ha Ardi), mensen die zaken hard kunnen maken (Goedendag advocaten & juristen) en iemand met hart voor de zaak (doei Nikolaas).

Prima initiatief dus. Hier werk ik met plezier aan mee en zet graag een eerste stap op voornoemde brug. Goed voorbeeld dat hopelijk doet volgen, bijvoorbeeld in politieke zin.

Waar wij ook eens mee zouden moeten starten is het verbeteren van de regionale bereikbaarheid. Zowel vanuit ondernemerschap als politiek oogpunt al jaren een actueel thema, aan beide zijden van de brug. Bereikbaarheid die niet alleen geldt voor je eigen puzzelstukje maar voor de gehele puzzel. Bereikbaarheid die van grote economische waarde is voor de regio. Bereikbaarheid die ook inhoudt dat partijen eens goed en constructief met elkaar in gesprek gaan. Zoals een wijs man ooit zei: ‘Zoals alles in het leven kent ook dit een volgorde’. Zie het maar als een goed huwelijk dat bezegelt wordt met een ring. Uiteraard moet je daarvoor eerst een goede relatie hebben.. Een goed begin is tenslotte het halve werk.

Aangenaam kennis te maken en een plezierige start van het weekend gewenst.

#ondernemend071