Het concept

Alle details over onze werkwijze

AREA071 is ontstaan vanuit drie achterliggende gedachten: leegstand wat bertreft kantoorruimte in de regio Leiden; de drempel voor veel starters om bedrijfsruimte te gaan huren; de weinig inspirerende opties die het huidige aanbod biedt.

Wij bieden – simpel gezegd – huisvesting en meer. Veel meer! Een dynamische werkomgeving.Huisvesting Een omvangrijk netwerk. Expertise en advies, continue aanwezig. De mogelijkheid om jezelf als starter optimaal te ontwikkelen. Doorgroei binnen het AREA071 concept. Ruimte. Delen van ervaring met andere huurders. Workshops en presentaties. Inkoopvoordeel. Interessante partners. De mogelijkheid tot financiering van jouw idee of zelfs het participeren hierin. Representatieve huisvesting met ruime parkeer- gelegenheid. Een flexibel kortlopend huurcontract.

AREA071 is voor startende ondernemers tot drie jaar na oprichting. Wij willen ambitieuze starters. Startende ondernemersStarters met een visie. Daarnaast hebben een aantal plekken voor onze partner bedrijven. Voorop staat hierbij dat de invulling bijdraagt aan het concept. Ook universiteiten en hogescholen kunnen gebruik maken van deze plekken.

Het werkt als volgt. AREA071 is op dit moment een omgeving met 75 werkplekken. Iedere starter kan hier werkplekken inhuren, van 1 tot maximaal 5. Wordt de onderneming groter, dan bieden wij genoeg doorgroei ruimte elders. Werkplek +De starter huurt geen apart losstaand kantoor, maar puur een werkplek. Vanzelfsprekend is er ruimschoots rekening gehouden met aanvullende wensen zoals onder meer vergaderruimtes, een cafe en een atrium waar bijeenkomsten, borrels en symposia worden georganiseerd. De ruimte bestaat uit enkele losse kantoren voor starters die vanwege de aard van hun werkzaamheden verregaande privacy wensen.

De rest is open ruimte, verder alleen door meubilair in gebruikszones ingedeeld. Iedere starter heeft zijn eigen vaste plek en/of eigen opbergruimte.


Naast de werkplek, kan iedere starter gebruik maken van een uitgebreid aanbod aan extra’s. Zo is er gezorgd voor een centrale gezamenlijke receptie, supersnel Extra’s glasvezelinternet, print en kopieerfaciliteiten, kantoorartikelen, leenauto’s, schoonmaak, presentatie middelen en comsumpties. Allemaal standaard inbegrepen in ons aanbod zonder aanvullende kosten.

Een belangrijk voordeel van het concept is de constante interactie tussen de diverse starters. Gezamenlijke sessies en presentaties zijn dan ook een goed gebruik,net als het samen werken in het cafe. Het kan. Alles kan.

Binnen Area071 zijn diverse coaches aanwezig. Ondersteuning op het gebied van Coachingfinancien, marketing en communicatie is cruciaal voor iedere starter. Maak hier gebruik van. Ook worden er regelmatig interessante presentaties en workshops gegeven. Netwerken doen wij graag binnen AREA071. Net werken is ook belangrijk. Mits het effectief gebeurt. Dus proactief, doel- en resultaatgericht. Wat wil jij als starter en wat kun je voor anderen betekenen.

Inspirerende partners zoals universiteiten, hogescholen maar ook andere bedrijven en organisaties zijn Partnersbelangrijk voor AREA071. Zij ondersteunen de visie, maar ook de uitvoering. Innovatie. Vers bloed en nieuwe ideeen. Daarnaast bieden wij een substantieel inkoopvoordeel voor onze klanten bij verschillende organisaties.

Heb jij als starter een financieringsbehoefte of wil jij zeer ervaren partners om je onderneming naar de top te krijgen? ParticipatieDan ben je ook hiervoor bij ons aan het goede adres. Wij geloven in goede ideeen en in goede mensen. Wij creëren de optimale omgeving om beiden zaken te ontwikkelen. Dat is onze kracht!

Enthousiast? Bekijk dan snel ons aanbod. →